Tuva Turisthytte, en favoritt blant fjellfolket, har gitt turgåere en varm velkomst igjennom hundre år. Denne helgen feirer Tuva Turisthytte 100 års jubileum. Tuva er en raus, god og unik opplevelse ved porten av Hardangervidda. Når vi tenker på Tuva tenker vi på det fineste vertskapet, de beste vafflene og at tiden står litt stille her inne. Ellers i livet er det som regel litt endringer når man vært et sted i årevis. Det er det ikke på Tuva.  Vi får det vi er vant til å få på Tuva. Det som vi er så glade i, enten det er på en tur innom på ski, en overnatting på fotturen eller på en sykkeltur en sommerdag fra Geilo. Vi får en god prat med vertskapet, vi får den beste serveringen, vi får varme.

SAMSUNG CSC
Tuvavaffel igjennom generasjoner

Det er liksom ingen skikkelig skivinter uten en tur innom Tuva til vertskapet Aileen og Peter og selvsagt, til en vaffel. Enten dagen er strålende med silkeføre og solfaktor eller det er blåser stive kast rundt ørene, er det stas å renne ned på tunet på Tuva etter å ha kjent vaffelduften noen hundre meter allerede.

2013 Bildetekst: TUVA TURISTHYTTE: Flott beliggenhet p Hardangervidda, rundt 1200 moh. Foto:Birgit Haugen

Flott beliggenhet på Hardangervidda, 1200 moh.

 

2013 Bildetekst: TUVA TURISTHYTTE: Flott beliggenhet p Hardangervidda, rundt 1200 moh. Foto:Birgit Haugen
Turmålet Tuva er alltid en god skitur

Tuva Turisthytte feirer 100 år og lanserer samtidig boka om sin 100 årige historie. Her leser vi om turiststrømmen som endret seg når Bergensbanen kom til Ustaoset og Geilo, hendelsen som gjorde at Tuva trengte mer enn tre sengeplasser. Den unike historien som Tuva Turisthytte startet da, for 100 år siden. Vi leser om de berømte vafflene som skal spises uten syltetøy. Hvis noen absolutt skal ha syltetøy må de betale straffegebyr…

SAMSUNG CSC
Aileen, vertinna på Tuva med de beste vafflene
SAMSUNG CSC
På tunet en sommerdag hvor verten Peter er godt selskap

Gratulerer med 100 års jubileum Aileen, Peter og datter Mailiza. Vi setter stor pris på turene inn til Tuva. Vi gleder oss til nye besøk.

Vaffel