London har alt for alle, også treningsmuligheter midt i storbyen. Ta med løpesko, badetøy og sykkelbukse og du får en fin avveksling fra shopping, severdigheter, mat og drikke. Vær aktiv i London.

Løping i parkene

Kensington Gardens, Hyde Park, St. James´s Park, de ligger der på rad og rekke. De ligger der for joggere og syklister og best av alt, det er også adskilt hvor joggere og syklister skal være. Konflikten mellom de på to bein og de på to hjul er fraværende, ihvertfall hvis du ikke vil oppsøke den.» No cycling » er lett å se der det er malt på bakken på enkelte av veiene. Start turen i den ene enden og ta de alle, en herlig morgentur. Min startet ved Kensington Palace, gjennom Kensington Gardens, forbi The Serpentin i Hyde Park og et morgentomt Buckingham Palace, igjennom blomsterprakten i St. Jamse´s, og det før Big Ben viste 8. Man er ikke alene som morgenløper i London, men det er heller ikke veldig mange, ihvertfall ikke hvis du er tidlig ute.

SAMSUNG CSC
Morgenstemning i St. James´s et godt steinkast fra Buckingham Palace

Morgensvømming

Midt i selveste Hyde Park ligger en lite innsjø hvor det er en herlig miks av mennesker og fugler som svømmer om hverandre. Serpentine Lido er navnet og her er det en svømmeklubb som året rundt tilbyr sine medlemmer å svømme om morgenen. Fasinerende å se på de i grunnen, en kjølig og grå januarmorgen svømmer de der, frem og tilbake. I perioden juni – september derimot kan alle hoppe i vannet og legge på svøm, da er det nemlig Public Bathing. Derfor, ta med deg badetøyet hvis du skal til London i sommer og få med deg denne unike muligheten, midt i Hyde Park.

SAMSUNG CSC
En herlig miks av ulike svømmere i Hyde Park

Sykkel i Londons gater og parker

Bysyklene er populære også i London, de er overalt. Super måte å oppleve byen på. Også her kan det være smart å være tidlig ute om morgenen, ihvertfall hvis du liker å ha det litt romslig rundt deg. Organsierte sykkelturer, forskjellig sykkeltyper til leie. Sykle langs Themsen kanskje. Mye å velge i på to hjul og med sykkelbuksa i baggasjen og litt kraft i pedalene får du fint en treningstur i London.

SAMSUNG CSC
London på to hjul er effektivt om du vil trene eller se Buckingham Palace

Shopping

De fleste av oss forlater ikke London før shoppingrunden er unnagjort. Etter morgentreningen er shopping gearet på høyt turtall. Vi velger bort folkehavet og trengselen i Oxford Street til fordel for litt mer luft og plass i High Street Kensington og South Kensington. Puh, tre timer shopping i London kan jo neste måle seg med en løpetur. Godt med en dusj etterpå, eller kanskje man bare dumper ned på nærmeste stol for påfyll av ny energi?

SAMSUNG CSC
Shopping hører med som en Londonaktivitet
SAMSUNG CSC
Påfyll etter Londonshopping, engelsk skal det være

The Music Boat, Regent´s Canal

Trening, shopping og vin, det går unna. Nå trenger vi mat. Med tube, London Underground, til Camden, finner vi Camden Lock Market med et imponerende og velsmakende utvalg av det meste av mat. Vårt valg falt på den italienske pizzabakeren, det han serverte smakte godt! Vi hadde lest om Regent´s Canal ( the best-kept secret in London?) om husbåtene som ligger på kanalen og om sightseeingbåtene. Det skulle være litt som i Venezia. Da så vi han, mannen med gitaren som satt i båten. Han ventet liksom på oss og vi slo til. The Music Boat tok oss rolig ned kanalen til London Zoo og tilbake. Herlig Beatles i de grønneste omgivelsene, mens styrmannen sto bak og staket oss frem på vannet. Sier du at du er norsk, får du Nowegian Wood der ute på kanalen. God tur!

SAMSUNG CSC
Spillemannen på Regent´s Canal
SAMSUNG CSC
London Eye i horisonten fra St. Jamse´s Park

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.