Det er høysesong for byferier. Vi flyr avgårde til London, Paris, Praha, Nice og Madrid. Langhelger med kjærste eller venner har ofte shopping og restaurantbesøk på programmet.  For å utligne de vante byaktivitetene, er det fint å finne frem til mulighter for trening og friluftsliv, akkurat som vi gjorde ut på tur i Dublin. Sugen på litt trening, litt friskere luft og litt puls, tok vi turen til Howth, Dublin sin kystlandsby.

SAMSUNG CSC
The Bailey Lighthouse, Howth

Bare 15 km. utenfor Dublin sentrum ligger en liten landsby på kysten, som byr på flott kystnatur og fine stier for løping og turer. Howth er så nær at man kan ta lokaltoget ut før frokost, få seg en fin løpetur på klippene, så ta toget tilbake for en publunsj eller sen frokost. Man ankommer Howth stasjon og går rett ut i irsk landsbyidyll. Her er slakteren, fiskemarkedet og utsikten til Irelands Eye. Kartet viser løpestiene som ligger på klippene med fantastisk utsikt over Irskesjøen så langt øyet rekker.

SAMSUNG CSC
Irelands Eye ønsker sjøfarere velkommen til Irland
SAMSUNG CSC
Midt i fiskelandsbyen Howth, en slakter

Stiene er supre for alle med joggesko og uansett hastighet på beina. Rundt Howth Head er det godt merket stier og panorama til Dublin Bay. En golfbane finnes også her på høyden, golfbaner har ofte så fin beliggenhet at det nesten er grunn god nok til å begynne å spille golf! Det er klipper, fuglefjell, det er turgåere og joggere i alle varianter.

SAMSUNG CSC
Cliff Path, turområde kun 15 km. fra bylivet i Dublin

Etter flere turer til Dublin, var det fint å finne et så flott turområde så nær byen. Det blir nok ingen Dublin tur heretter uten å snøre på seg løpeskoene og ta turen til Howth. Helt sikkert fint på alle årstider, om tåka ligger trolsk over havet, om sola står opp en klar høstdag eller en sommerdag for et friskt sjøbad.

SAMSUNG CSC
Fugletitterne finner også noe å se på klippene utenfor Dublin

Tilbake i Dublins travel gater er energien etter morgenens tur til å ta og føle på. Det er bare å kaste seg ut i shopping i Grafton Street, et besøk på Guinness og få med seg en publunsj. Dette er turen for det lille ekstra. Derfor bor vi på The Merrion, Dublin, som får terningkast 6, noe også treningsturen til Howth fikk. Vi kommer tilbake!

Liffley
Dublin med elva Liffey og Ha´penny Bridge
irish
Dagen er ikke den samme uten en Irish i Dublin

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.