Akkurat nå viser skjærgården seg fra en side som gjør at vi strømmer dit. Vi som har kajakk, de som har båt og det beste av alt, alle kan ta turen fordi rutebåter til øyene gjør at de er tilgjengelige for allmenheten. Det liker vi! En av øyene er Langåra, idyllen som ligger omtrent på grensa mellom Bærum og Asker. Øya var et ferieparadis frem mot 1960 tallet. Da tok befolkningen båt ut til øya og tilbrakte sommeren der. Når vi tar en titt på youTube og » Filmen om Langåra «, ser vi hvilken lykke det var i enkle kår. Det er vel sånne minner som får oss til å lure på om vi har mistet noe på ferden mot vår velstand? Ta en titt selv og gjør deg noen tanker om det.

Ved Rigmorbrygga i Sandvika ligger Rigmor, som tar deg ut til Langåra og andre fjordidyller

Langåra er akkurat som navnet tilsier lang, 2 km. lang og 200 meter bred. MS Rigmor tar i sommersesongen daglig turer ( sjekk ruta på www.rigmor.no ) til øya som er friluftsområde. Hvilken god beslutning det var å bevare Langåra for allmennheten! Deler av øya er natureservat, det er skiltet sti og fint å ta avstikkere fra stien til kanuser og badeviker. «Butikken»  som nå er en nyrestaurert kystledhytte er en unik mulighet for overnatting med strandtomt i indre Oslofjord. Det sies at hytta har blitt så fin at den nå har både dusj og toalett. Bedre utgangspunkt for et morgenbad enn her finnes knapt. Friluftsliv betyr at man kan sette opp teltet en dag eller to, et godt alternativ til overnatting det også.

Langåra byr på noe naturreservat og verdifulle naturopplevelser

Langåra er for meg øya jeg padler forbi på de aller fleste turene mine. Av og til legger jeg til land og tar et bad eller bare sitter på en stein og lar øynene hvile på sjø og sjøfuglene. Det er et godt sted å være! Går man i land fra Langårsundet er man dessuten innaskjærs, som gjør at man selv på dager med mye vind, kommer hit.

Disse padlerne er på vei fra Langåra til Rauskjær og det på en dag med » det lille ekstra».

Litt tilbake til det jeg innledet med. Det stille og enkle friluftslivet har så stor verdi! En dag på sjøen får meg til å reflektere over at så mange velger båter med de fleste hestekreftene når de stort sett holder seg innenfor øyene, enkelte politikere som ønsker fri ferdsel på sjøen innenfor øyene, bråket som er når motorene graver opp sjøen. Jeg heier for alle som står på for lav fart og «sjøen for alle» også i et sikkerhetsaspekt. Jeg heier også på familien som hvert år legger sin drømmeferie til ei enkel hytte på naboøya Brønnøya og barna som får med seg minner som dette på veien mot egne vurderinger. I sommer skal de kanskje lære seg å padle også…… God helg!

«Butikken» på Langåra, øyas kjennemerke og overnattingstilbud

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.