Det er noe spesielt fint med Dovrefjell. Jeg har skrevet om det før, magiske møter med moskus, reinsdyr, fine fugler, landskapet. Opplevelser som til sammen er helt unikt for Dovrefjell.

Fotoopplevelse på Dovrefjell

Etter at jeg var på fotoworkshop første gang i fjor, fortalte jeg begeistret om det til dem som ville høre. En av dem ble så ivrig at han satte av noen datoer i kalenderen og sa » det skal jeg gjøre neste år». Det gjorde han og jeg tror han fikk sammme «wow-følelse» som jeg fikk ved mitt første møte med moskus. Jeg tok også turen på nytt i høst og hadde en like fin opplevelse denne gangen. Kanskje enda finere fordi moskusene valgte å posere foran et Snøhetta med en lite dryss av høstens første snø. Jeg tenkte tanken at jeg bare må reise tilbake i vinter.

Tenk å få oppleve disse urdyrene i blåtimen, under nordlyset, i det rosa ettermiddagslyset, i fullmånen og det mens de trasker avgårde på snøen, eller kanskje graver etter noe å spise under snøen? Johnny Hermansen , som tok turen, ble så begeistret at han ikke bare har tenkt at han skal ta turen vinterstid. Han tok turen! Han tok på seg fjellskiene ved Hjerkinn og gikk ut i det hvite landskap, spent på hva som ventet. Han kom tilbake etter 5 timer i det fineste lyset hvor han traff 37 moskus! Johnny tok disse bildene på Dovrefjell i november. Takk for at vi får dele dem videre her, takk for inspirasjon til å ta turen!

Moskus i flokk på et stille Dovrefjell
Moskus i flokk på et stille Dovrefjell
moskus-5
Vintermagi på Dovrefjell
Det fineste lyset på de fine moskusdyrene
Det fineste lyset på moskusdyrene

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.