Norgesferie har blitt mer og mer attraktivt for nordmenn de siste årene. Vi skal ikke så mange år tilbake før det ble mottatt hos mange med et noe uinteressert blikk når du sa du skulle gjøre som du pleier, være i Norge i sommer. De siste årene har det endret seg sakte, men sikkert, plutselig kom det flere spørsmål som » Du som er alltid er i Norge om sommeren, kan du gi oss noen tips? Vi tenker å ta med barna til Nord Norge». Andre sier » Hvor bør vi legge sykkelferien?». Så kom den dramatiske våren 2020 med et resultat at vi alle må være i Norge og ha Norgesferie, det er brennhett! Hvorfor er det så fint med Norgesferie?

Solnedgang på Helgelandskysten, sett fra Lovund mot Træna

De lange lyse kveldene

Det blir ikke mørkt i landet vårt om sommeren. Det blir du særlig klar over og setter pris når du er på ferie. På fjellet og ved kysten kan lyset være magisk. Se solnedgangen ved et av våre fyr, eller fra en fjelltopp. Ikke gi deg med solnedgangen, unn deg å være enda lengre ute, kanskje helt til det nærmer seg soloppgang. Det er vel verdt ei natt eller flere med lite søvn. Noen ganger er det så fint at det ikke er et alternativ å lukke øynene. De lange lyse dagene finner du fra nord til sør, selvom de er lengst i nord.

Fullmånekveld ved Lyngør Fyr

Allemannsretten

Noe av de mest verdifulle vi har i landet vårt er fellesgodet allemannsretten. Denne retten vi har til å være i den vakre naturen vår, gå på de stiene vi ønsker, gå utenfor stiene. Retten til å sette opp et telt å la det stå på samme plassen i to netter. Retten vi har til å spenne opp ei hengekøye og få den utsikten vi selv ønsker. Retten vi har til å ta med oss kokeapparatet ut og finnes oss det fineste stedet å tilberede og nyte et måltid.

Ei natt eller flere i naturen

Dyrelivet, ta din egen safari

Mange har safari i Afrika på programmet med «The Big Five» en gang igjennom livet. Vi er ikke så langt unna den type opplevelser her hjemme heller, selvom de er mer spredt. Opplev den unike moskusstammen på Dovrefjell, se havørner fra en knaus på Trøndelagskysten, ta en sykkeltur langs Mjølkevegen og opplev traner, orrfugl, ryper, ugler og storstova, årets fugl i 2019. Eller er det kanskje en elg i solnedgang du vil se? Fugle- og dyrelivet opplever du best en tidlig morgenstund eller på kvelden.

Moskus ved Snøhetta

Vertskapet med opplevelsene og de gode smakene

Norsk reiselivsnæring har fått seg et kraftig slag denne våren. Det føles så urettferdig og uvirkelig at en næring med så mange fine folk og som er så dyktige til å by på gode, og også unike, opplevelser er så hard rammet. Nettopp derfor fortjener de så inderlig at vi strømmer til deres bedrifter i sommer. De vil garantert ta i mot oss med store smil. Vi har et land med varierende og vakker natur. Det samme med folkeslaget, det varier også på langs og tvers av landet, både dialekt og lynne. Nettopp det kan være sjarmerende! Det de har felles er stoltheten over det de har bygget opp og utviklet og stoltheten over sin region, sine produkter, sine smaker, sin natur.

Blåskjell servert et av de fine stedene langs kysten

Naturen

Vår varierte og unike natur og det den byr på av muligheter er selve prikken over i´n i landet vårt. Den er vakker, tilgjengelig, stille, variert. Den innbyr til aktive ferier med vandring, sykling, padling, fiske, som den er spesielt egnet til. Den bugner av tilbud fra aktivitetsselskap, som har det meste av det som er mulig å gjøre på menyen. Støtt de denne sommeren, enten det er for å leie en sykkel eller en kajakk, bli med på en rib tur eller en fotosafari. La de vise deg det de synes er finest og du får det på første klasse.

Mjølkevegen byr på masse avstikkere og fin sykling med høy trivselsfaktor
Padling på Helgelandskysten under Dønnamannen

Hvor skal vi reise?

Norgesferie, sosial medier bugner av tips og bilder som gjør valgene mange og kanskje vanskelige. Her noen favoritter som har festet seg på min minnebrikke. Her får de stå som representanter for så mye, mye mer å oppleve rundt om i landet

 • Norangsdalen, det trange dalen som du gjerne kan ta på sykkel
 • Lyngør fyr i fullmåne
 • Værlandet – ta turen så langt vest du kan komme
 • Helgelandskysten i kajakk, sykkel og toppturer
 • Sommarøy kombinert med byliv i Tromsø
 • Mjølkevegen og Rallarvegen på sykkel
 • Dovrefjell med moskus, topptur, snøspurv og fossekall
 • Turer i snilt fjellterreng i Alvdal Vestfjell
 • Aurlandsdalen, på beina fra fjell til fjord
 • Trøndelagskysten med Stokkøya
 • Stadlandet med surfestrender og det irrgrønne landskapet

Norgesferie – lykke til med planleggingen!

Sommernatt i Alvdal Vestfjell

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.