Norgesferien,  «Vi reiser ikke ut av landet når det er her dagene er de lengste og lyseste om sommeren». Mange sier det og velger norsk natur, genuine norske opplevelser, lyse dager og netter i ferietiden. Når i tillegg aktiv ferie er mer populært enn noen gang er det få grunner til å reise avgårde. Norgesferien byr på perler av opplevelser vi kan nyte og ta vare på i minneboka. I tillegg finnes det overnattingsmuligheter med unik beliggenhet, som disse fem kystperlene. Kanskje noe å sette på sin egen bucket list, opplevelses ønskelista for Norgesferien?

Værlandet

Værlandet Havhotell med fjellet Norskehesten midt i mot

Værlandet og Bulandet er bundet sammen med broer og er hjemstedet til landets vestligste befolkning. For å komme hit tar du fergen fra Askvoll i Sogn og Fjordane. Sommeren 2016 åpnet en litte hotell på klippen her ute. Åtte rom ytterst ved havet er Værlandet Havhotell hvor frokosten kommer i en liten eske på trappa. Den spiser du på terrassen hvor du omtrent sitter i havet. Når du er ferdig med frokosten tar du sykkelen, beina, eller kajakken fatt og beveger deg ut i naturen. I naturen hvor havørn kretser, fisken vaker og dagens lunsj er fiskesuppa på brygga til Jokerbutikken, Norges vestligste Joker, på Bulandet.

Fakta Værlandet:

 • Del av øygruppa Værlandet og Bulandet
 • Ta fergen fra Askvoll
 • Norges vestligste befolkning på denne øygruppen
 • Værlandet Gjestehavn, kåret som en landets beste gjestehavner
 • De nesten biltomme veiene er av det sykkelvennlige slaget
 • Værlandet Havhotell, det lille ekstra ute på klippen

Sånn var det å ta turen til det nyåpnede hotellet på Værlandet, les her….

Frokost med havutsikt leveres på døra med et smil
Skiltene har fått strikkeklær her ute ved havet

Stokkøya

Srokkøya Sjøsenter med sjønære og unike lugarer

Vi drar videre til Sør Trøndelag, til et vakkert sted i havgapet. Stokkøya  ligger mellom to og tre timers kjøring og en ferge fra trønderhovedstanden. På veien ut kjører du over Stokksundet hvor Hurtigruta seiler igjennom. Turen ender i bukta Hosnasand med Stokkøya Sjøsenter, sanda er hvit, myk og innbyr til å lage sine egne spor i det du springer ut i friskt hav. På stranda er SUB huset med lugarer hvor alle har egen stil og innredning. Strandbaren byr på det beste av mat fra havet og drikke mens sola dupper i havet. Så er det markblomstene, som pynter hver en krok enten du spiser frokost med kortreist mat eller nyter kvelden i Strandbaren. Kajakk og sykler er tilgjengelig, det samme turstier i barsk kystnatur med både villsau og havørn.

Fakta Stokkøya

 • Ligger i Åfjord kommune på kysten av Trønderlag
 • Ta bil fra Trondheim
 • Stokkøya Sjøsenter ligger på en av de fineste strendene i Midt Norge
 • Strandbaren med himmelske gode blåskjell og annet snadder fra havet
 • Sykle rundt Linesøya, gå inn i grotte, ta turen til nærmeste topp inkludert kveldsbad i ferskvann
 • Kajakk og sykkelutleie

Slik var møtet med Stokkøya, les mer..

Entré til Strandbaren på Stokkøya
Stokkøya Sjøsenter – et godt sted å være

Lovund

Et godt møte med natur og rorbuer på Lovund

Ferden på norgesferien går videre mot nord til verdens vakreste kystrike, Helgelandskysten, Tusenvis av holmer og skjær gjør at området er som en godteripose for kajakkpadlere. Ganske langt ut i havet ligger Lovund, øya som har skape lakseeventyret Nova Sea, øya som tar i mot tusenvis av lundefulger i Lundeura hver april. I år har rorbuanlegget åpnet ny fløy, Syn, og for et syn det gir! Panoramautsikt til Træna, Lovundfjellet og solnedgangen i det uendelige havet. Du bor og spiser godt på Lovund Rorbuhotell mens du tar en pause fra fjelltur, padling og fugletitting. Ellers kanskje du bare setter deg i fjæra, treffer på havørn, en bever og tar livet med ro.

Fakta Lovund:

 • Ligger ytterst på Helgelandskysten
 • En kystperle i vekst med tilflytting
 • Ta hurtigbåten fra Sandnessjøen
 • Rorbuhotellet med genuine rorbuer og splitter ny hotellføy
 • Tusenvis av lundefugl hekker i Lundeura
 • Padleeldoradeo, så kan du ta den bratte toppturen til Lovundfjellet hvor havørnene bor

Tar du en langhelg på Lovund, kan den bli som på denne turen. Les her..

Lovundlaks på hjemmebane på hotellets terasse
Sola går ned i havet ved Træna

Lyngørporten – Gjeving

Lyngørporten på Gjeving er idyll og bløde konsonanter

Fra nord reiser vi til genuin sørlandsidyll! Lyngør, den hvite trehusidyllen Lyngørøyene, som er kåret til å være blant Europas best bevarte steder. Porten til Lyngør er Gjeving hvor Bokhotellet – Lyngørporten tilbyr sjøhus og rom med panoramautsikt til Lyngør. Her bor du i skjærgården som skjermer fra storhavet hvor Danmark er neste. Man blir glad av å være på Gjeving, sovne til måkeskrik og bløde konsonanter. Skjærgården er som skapt for padling, strandhugg og rusleturer i lukt av sjø og blomster. På brygga venter bakerivogna i morgentimene, mens man planlegger dagene på sjøen, på heia eller kanskje er det timer i sola på egen brygge som trekker. På dette hotellet kan du få din helt private brygge.

Fakta Lyngørporten

 • Ligger mellom Risør og Tvedestrand
 • Kjør ytre vei i fin kystnatur fra en av de to byene
 • Porten til øygruppa Lyngør med rutebåt til Lyngør
 • Sjøhus med enge brygger, rom med terasser og utsikt
 • Restaurant i vannkanten
 • Plukk bjørnebær i veikanten når du rusler deg en formiddagstur

Kritthvit feriedrøm på Lyngør, les mer..

 

Padleren på vei til Lyngør Fyr
Pers Brygge på Lyngør byr på gode smaker

Norgesferien – finn din egen perle og sett opp et telt

Allemannsretten gir oss alle rett til å sette opp teltet i naturen og la det stå i inntil to dager på samme sted før man reiser videre til en ny perle. Da kan man gjøre som disse turistene, sette opp et telt på ei øy, ved foten av et fjell og ha magisk natur rundt seg døgnet rundt. Legge turen litt utenfor allfarvei og plutselig dukker de vakreste steder opp. Som denne teltplassen i fjæra på Seløya ved foten av Dønnamannen.

God ferievalg for norgesferien!

Midtnattsola skinner på fjellet Dønnamannen og teltet, som fant drømmeplassen denne kvelden

 

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.