Steien Hotel i fjellbygda Alvdal i Nord Østerdal har ligget på Steia, Alvdal sitt sentrum, i flere generasjoner. Hotellet er et blikkfang når man kjører av fra Rv 3, som for mange er den vanlige veien å kjøre mellom Oslo og Trondheim. Siden 1950 tallet har det ikke vært drift på hotellet. Det har sett stadig skrøpeligere ut, som om alderen har tynget mer og mer for hvert tiår. Det er nå historie! Etter et oppkjøp og en 10 år lang rehabiliteringsperiode er Steien Hotel en perle av en hotellopplevelse.

Steien Hotell ble valgt til en familiefeiring og forventningene til hva som ventet innenfor den doble inngangsdøra var skyhøye. Ryktene hadde nådd oss om at det var så fint satt i stand og at det var super service fra vertskapet. I det døra går opp kommer vertinnen, Hedvig, smilende og ønsker varmt velkommen. Allerede ved første blikk ser man hvor fint dette har blitt og at ryktene stemmer. Det gamle bygget som nesten hadde knelet sto høyreist og skinnende blankt, klar for en ny storhetstid. Det var tid for å sjekke inn!

Steien Hotel på Steia

Steien Hotel – rommene

Hotellet byr på 12 rom, noen doble, noen enkle og en suite i øverste etasje. Vinduene er de opprinnelige, noe som betyr at de ikke kan åpnes. Derfor er det installert et lufteanlegg, som bidra til god lufting. Alle rommene har egne bad, og noen en egen innebygd terrasse med de opprinnelige veggene. Det er «bærre lekkert» hvor du enn snur deg.

Fra soverommet og ut i vinterhage med de opprinnelige veggene.
Ei helg på dette dobbeltrommet går fint.
Suite til jubilanten, såpass bør det være.

Etter at rom var fordelt i de to etasjene som huser de 12 rommene, var nysgjerrigheten stor på hva resten av hotellet ville by på. Vi beveget oss litt andektig rundt i ganger omkranset av tømmervegger fra de tidligere tider. Det slår deg raskt at her er det gjort en imponerende jobb av svært dyktige håndverkere. Samtidig må det være eiere som har visst godt hva de ville gjenskape. Det er vakkert i hver en krok med salonger, sittegrupper, spisestue. Stoler i spisestua er gjenskapt som de opprinnelig stolene, som hadde vært på hotellet i forrige driftsperioden. Vertinnen kan fortelle at finn.no har vært til god hjelp for å finne gjenstander, da det var lite igjen av de opprinnelige møblene. En skjenk på suiten derimot, den har overlevd fra storhetstiden, kunne vertinnen fortelle.

Steien Hotel – maten

Vi velger å kalle det spisestua, kanskje ville andre si restauranten. Her serveres frokosten ved bordet, mens du hviler øynene på Baugsberget og de tre fjelltopphyttene, som skuer utover bygda. «Der må vi også bo en gang», sa en og satte det på sin bucketlist. Frokosten er akkurat det du trenger og servert av vertinnen selv. Vår 3 retters middag bestod av en lakserett til forrett, kalv til hovedrett og sjokolademousse til dessert. Alt tilberedt av verten, som kom ut fra kjøkkenet for å ta imot en velfortjent takk for gode smaker.

Frokost på Steien Hotel er en god start på dagen og det med utsikt til Baugsberget Fjelltopphytter.
Laks på tallerkenen, tilberedt av verten.
Spisestua, eller restauranten om det passer bedre, med stoler som de orginale.

For et fint opphold det ble denne maihelgen. Alvdal er et sted ikke alle reiser til. Mange reiser bare forbi på sin ferd mellom Oslo og Trondheim. Det er mange grunner til å stoppe i Alvdal for de som liker fjellopplevelser. Nå er det også en god grunn til å stoppe i Alvdal for de som vil ha en hyggelige hotellopplevelse. Steien Hotel er en av bedriftene hos Hanen, som med sine medlemsbedrifter viser veien til mange perler rundt om i landet vårt, også i Alvdal.

Å kombinere morgenkaffen med en titt på Steien Hotel og Skydsstasjon i de forrige glanstider.

Opplev Alvdal

Noe for ei helg eller noen dager i Alvdal:

Helga ble strålende, på gjensyn Alvdal!

Tronfjell for både vandring og sykling på stier.

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.