En etter en kommer de med sine høstferietips, nettavisene og reiselivsportalene. Lev Godt kan ikke være dårligere, selvsagt må vi også levere høstferietips til deg. Det er enkelt! De siste måndene har vi vært på tur så ofte det har vært mulig og jammen er det mye fint å velge i. Opplevelser som ligger rett utenfor døra, opplevelser som ligger litt lengre avgårde, noen ligger langt avgårde. Vi velger turmål i sør, i øst og i nord, kanskje finner du noe som frister når du nå leser videre.

SAMSUNG CSC
Vardene viser vei både til Snøhetta og de fleste andre fjell

Dønnamannen – herlig topptur i Nord Norge

Et majestetisk fjell på Helgelandskysten på øya Dønna. En flytur til Sandnessjøen hvis du bor i sør, så en kort fergetur ut til Dønna og du er snart ved foten av fjellet. Det er flere mulige startsteder, det er godt merkede stier, man kan gå både på haka, nesa og leppa på Dønnamannen. Hvilken utsikt til øyriket, til fjellkjeden de syv søstre. Bratt, selvsagt, du skal mange hundremetre opp, ingen klatring og de fleste kommer fint til topps på Dønnamannen.

Les mer om Dønnmannen og vakre Helgelandskysten her

SAMSUNG CSC
Majestetisk utsikt fra et majestetisk fjell
SAMSUNG CSC
Ta turen opp på nesa, leppa og haka på Dønnamannen

Hallingskarvet

Øverst i Hallingdal, ved Geilo, ligger et av de fineste fjellene, Hallingskarvet. Nasjonalpark, kjent for Skarverennet, et mektig fjell, lett tilgjengelig, rett under 2000 meter. Litt sånn taket i fjellheimen. Gå opp Prestholtskaret, ta trappene som sheraper har bygd. Se utsikten over Hardangervidda og hele veien til Gaustatoppen på de klare dagene. Besøk Prestholtseter med den gode rømmegrøten. Gå den merkede ruten om Skarvenden, eller gå lengre inn på fjellet.

Les mer om Hallingskarvet her

skarvet
Hallingskarvet Nasjonalpark

Besseggen

Klassikeren i Jotunheimen. Nykommere som Trolltunga og Romsdalseggen ypper seg, men Besseggen holder posisjonen sin som en klippe i fjellet. Vi skjønner det hver gang vi kommer ut på eggen, det er vakkert! Ta båten på Gjende, gå tilbake over eggen eller ta turen den andre veien, fint er det uansett.

SAMSUNG CSC
MS Gjende i skytteltrafikk for turfolket
SAMSUNG CSC
Turjenter på vei opp til Besseggen

Marka

Mange har en skog, en mark i nærområdet. Det er kortreiste opplevelser, det er fin natur, ofte tilrettelagt for turer på beina og på sykkelen for høstopplevelser. Vi velger oss Oslomarka, hvor tilretteleggingen er veldig bra. Det er den ene perlen etter den andre. Idylliske tjern, markastuer, topper med utsikt, blåbær, tyttebær, teltplasser, kanoturer. Vi velger oss sykkel, Skiforeningen tilrettelegger for sykkel i alle marker rundt hovedstaden.

Les om sykkel i marka her

SAMSUNG CSC
Sykkelnettet i Oslomarka er imponerende bra

Fjorden eller havet

Høstferie kan på gode dager kalles sensommer. Det kan fort bli varme dager i vannkanten også i september og oktober. Vi kan velge oss en padletur i en av fjordene, kanskje Oslofjorden eller reise vestover. Vi velger oss Sørlandskysten og Lyngør. Her finner vi et av de fineste padleområdene i det vakre friluftslivslandet vårt. Bo på Lyngør Fyr, bo i telt eller kanskje på Bokhotellet. Alt liggende i vannkanten som utgangspunkt for gode opplevelser på vannet.

Les mer om padling ved Lyngør her

SAMSUNG CSC
Gå i land på UNESCO bevarte Lyngør er sjarm i «bøter og spann»
SAMSUNG CSC
Padling i verdensklasse i skjærgården ved Lyngør

Sykkel i fjellet

Det siste ferietipset legger vi til fjellet og tar med sykkel. Fjellheimen byr på så mye bra sykling på fjellveier, på stier, igjennom setergrender, i de fineste farvene i høstferien. Ikke alle områder er skiltet, kjøp et kart og kom deg frem i de aller fleste fjellområdene. Ofte er man nesten alene i fjellet på disse turene. Turisthytter byr på overnatting, det samme gjør fjellstuer og hoteller. Eller om du tar med en sykkeltralle og pakker ditt eget telt.

Les om sykling Golsfjellet og Valdres

DSCN1794
Rallarvegen, en vakker sykkelopplevelse

Da gjenstår det å finne sin egen drømmetur i høstferien, enten det er en av disse eller en helt annen. Turmålet er ikke det viktigste, det er gleden av å være ute i herlig natur, i klar luft. En ekstra fridag eller to gir ofte følelse av en liten ferie, nyt den. God, aktiv høstferie enten den er på Dønnamannen, Hallingskarvet, Besseggen eller et helt annet sted.

SAMSUNG CSC

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.