» Realiser drømmen der du bor!» er headingen på et debattinnlegg i dagens Aftenposten. Leser og reflektere over den sammen med søndagsfrokosten som er en kaffelatte, ostesmørbrød og en bitte liten sjokolade som frokostdessert. Begrepet lærte jeg av to småjenter på besøk, som lurte på om vi ikke hadde frokostdessert på en søndag? Selvsagt har vi det på en søndag! Dagens debattant skriver om alle som drømmer om småbruk, men kanskje heller kan ta for seg av alt det herlige grønne som ligger rett utenfor døra vår. Det vi virkelig drømmer om er friheten og det å leve i ett med naturen. Det har veldig mange av oss muligheten til rett utenfor døra, uten å ha vårt eget småbruk med alt arbeidet som også følger med det, skriver debattanten. Her hvor jeg bor i Asker / Bærum bugner det av frihet, grønne områder, turmuligheter i Marka, på sjøen, på beina, på sykkel, i kajakken og snart på ski.

Gårsdagen var våt, grå med søkkvåte stier, men hva gjør vel det når man tar på seg goretex skoene, legger joggeturen til Marka og finner «Huset i skogen» fra filmen Mormor og de åtte ungene.

Mormor og de åtte ungene flyttet fra byen til dette lille » Huset i skogen»

Så bærer det videre på veltråkkede stier, opp og ned i fint terreng og snart nås en av Vestmarkas topper med den fine utsikten. I går ikke så fin utsikt som på en klar dag, men når man har bildet på mobilen fra forrige tur for en drøy uke siden, er det jo bare å tenke at det er enda finere her neste gang man kommer opp igjen.

Hovehytta, hvor det også er mulighet til overnatting, gir den fineste utsikt over land og fjord

Ned fra Hovedhytta er det flere runder å velge. Jeg tar turen tilbake mot Vestmarksetra, smetter innom Furuholmen, en av markastuene, får både litt å spise og litt varm drikke i kroppen. Om ikke lenge er det skiløpere som blander seg med de som går på beina inn hit. Løypenettet i Vestmarka er imponerende og kanskje er det den aller fineste av markene rundt Oslo?

Den blå jogger vi etter, snart staker vi oss avgårde på de rød merkede stiene

Så var det Kyststien da. Vil vi ha en aveksling fra våte stier i skogen, er det bare å legge turen til noen av de ganske så mange km. med kyststier i området. Ta turen til Vollen, gå innom baker´n med alt det gode, ta turen til Konglungen rundt Løkeneshalvøya. Joda, tur langs sjøen er fint uansett årstid og vær. Fortsatt padler vi i fjorden, der er det kun isen som setter begrensning

Lavsesong ved Hvalstrand, men like fint å ta en tur langs Kyststien

Siden i sommer har jeg for Skiforeningen skrevet «Ukens tur» i lokalavisen Budstikka. Det har gitt mange nye turopplevelser for meg og forhåpentligvis inspirasjon og turglede til de som leser. Deler noen av tipsene med dere her. God tur!

Dæhlivann

Hovedhytta

Brønnøya

Stillheten, sesongvariasjonene og turgleden. Joda, lykken er rett utenfor døren
Semsvannet gir turglede og er et lett tilgjengelig turområde

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.