Nå er vi der. Vi er i tiden for det aller fineste vinterlyset. Det lyset som plutselig tar oss en desember morgen. Vi blir minnet om det på dager som i dag. Det er nå vi må komme oss opp om morgenen for å få med oss det rosa og lilla, det er nå vi må få med oss blåtimen om ettermiddagen. Det er nå rett før jul, i jula og nyttår og litt ut i januar lyset trekker oss ut litt oftere enn ellers i vintertiden. Akkurat som i dag ved Hallingskarvet

SAMSUNG CSC
Først i sporet for det fineste lyset
SAMSUNG CSC
Dagens første solstråler treffer Hallingskarvet

Det er magisk å stake seg av gårde i hvitt fjellandskap og ta i mot dagen som går fra rosa til lilla, møte de første solstrålene som treffer fjellet og snøen. I dag var det magi i området rundt Hallingskarvet. En skitur utfra Havsdalen på Geilo med det majestetiske Hallingskarvet som en slags ledestjerne. En ledestjerne som skifter lys nesten for hvert minutt før sola står opp og lyser det opp.

SAMSUNG CSC
Ta på skiene og ut og vekke sola

Man er nesten alene en tidlig morgen på fjellet. Flere burde krøpet ut av dyna og tatt del i opplevelsen. Selvom dagen er fine i mange timer, er det her og nå du møter lyset, en rype flakser opp og det er ellers helt stille. De siste stjernene skinner når du går ut, før lyset tar over og gjør dagen lysere og lysere.

SAMSUNG CSC
Det er bare vakkert….

Så er det bare å forsette inn i skidagen her i det fine området ved Geilo og Hallingskarvet. Skiområdet er lett tilgjengelig der det ligger kun drøye 3 timers togtur fra både Oslo og Bergen. Med en togtur og en overnatting blir det både opplevelse av blåtime og magisk morgen. Kanskje noe å legge inn som en opplevelse i førjulstiden? God tur

SAMSUNG CSC
Majestetiske Hallingskarvet…..
SAMSUNG CSC
Geilo kun en togtur unna Oslo og Bergen

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy: