«Mist en time om morgenen og du vil jage etter den hele dagen». Det sa filosofen Richard Whatley som levde for omtrent 250 år siden. En sånn følelse kan man få om man hadde mistet en av de magiske morgentimene som er nå om dagen. I hvertfall hvis man vet hvor fint det er å » komme seg opp og ut om morran». Det er i september og videre noen få uker. En time før jobb eller en time til jobb gir noe av de fineste av lys, morgenstemning og også natur litt avhengig av hvor man bor. Sykle til jobben, morgenpadling, en joggetur. Det å liste seg ut i skumringen, være såpass lenge ut at man får med seg det rosa, morgentåken, det gule, så sola. Det er verdt å gå ut å vekke sola, også på fridager selvom dyna er varm og god.

SAMSUNG CSC
Ut å vekke sola med kajakken den siste septemberdagene

Ut å vekke sola, det er det vi gjør der vi sykler avgårde til jobben, tar en førfrokost joggetur eller legger kajakken på vannet akkurat som denne dagen. Det er fortsatt litt mørkt når det første åretaket bryter den blanke flaten, snart glitrer det rosa på vannet, det er rødrosa himmel i horisonten. En skarv skaffer seg oversikt over dagens farer og muligheter fra en påle i vannet, en sjøørret lager ringer i speilet, den hvite nestenfullmånen speiler seg i vannet. Snart blir det gulere, de første solstrålende kommer igjennom morgentåka. Når man vet dette finnes rett der ute, helt gratis, er det ingen tid å miste hvis man vil ha en magiske morgen. Det er ut å vekke sola.

SAMSUNG CSC
Morgentåka gir tapt
SAMSUNG CSC
Fuglene har vannet nesten for seg selv og flyr inn i morgentåka

Jeg har skrevet flere ganger på bloggen om det å benytte jobbreise til trening, enten det er på beina eller sykkel. Det er en super kombinasjon. Det å få opp pulsen mens man tar seg til og fra jobb. En god rutine sikrer god form året rundt. Det er helse i hvert tråkk, steg, fraspark eller åretak. Så kommer lyset og det å ta i mot årstidene på første klasse som er en ren lykke. Det gjør fort noe med humøret også:-)

SAMSUNG CSC
Mandagens supermåneformørkelse ble avløst av en supermorgen på sykkel

Ut å vekke sola, synger Henning Kvitnes. Vi hører på han og tenker ja, vi griper neste mulighet også. Muligheten som er der hver eneste dag selv om lyset kanskje er det aller fineste høst og vår hvis man skal opp sånn ca. normal tid. Man blir jublene glad over disse øyeblikkene enten det er på sykkel til jobben eller andre morgenaktiviteter som passer for deg.

Jobbsyklister får årstidene servert på første klasse, les her….

 

SAMSUNG CSC

 

About Author

Jeg er glad og aktiv og trives best ute i naturen. Trening ute og friluftsliv året rundt er det jeg liker aller best. Jeg bor nær både sjøen og marka og har stadige magiske opplevelser på ski, i kajakk, på sykkel og på beina. Det er spennende å finne perler i vårt eget land med godt uteliv. Jeg deler gjerne tips, kanskje kan det inspirere dere til fine opplevelser ute i naturen.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.